Bahan-bahanya
2 paket agar-agar [375gm]
10 biji telur
16 oz mentega [454gm]
1 tin susu ideal
8 sudu makan tepong kastard
4 ½ cawan gula
4 sudu makan cocoa
24 gelas air [ gelas duralex]
Caranya
Agar-agar dicuci kemudian dimasak bersama air hingga larut, dikacau perlahan kemudian masukkan gula, dikacau lagi.
Sementara menanti gula larut, bancuh telur hingga kembang kemudian masukkan mentega, susu ideal dan tepong kastard. Setelah sebati semuanya masukkan adunan ini ke dalam agar-agar.
Bila sudah pekat adunan tadi, bahagikan kepada dua bahagian.
1 bahagian bubuh cocoa dan 1 bahagian biarkan kuning..
Masukkan kedalam takir berselang-seli, cocoa dan kuning. Kemudian digaris dengan pisau. Biarkan beku sebelum dipotong.
0 comments:
Post a Comment