Bahan-bahan 1 kg ketam, dibersihkan
4 sudu makan rempah kari
3 sudu makan lada kisar
1 cawan air
5 keping asam keping
garam
serbuk perasa
minyak untuk menumis
Bahan untuk dikisar
6 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
4 sudu makan rempah kari
3 sudu makan lada kisar
1 cawan air
5 keping asam keping
garam
serbuk perasa
minyak untuk menumis
Bahan untuk dikisar
6 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
Cara-cara
1. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bahan kisar hingga naik bau.
2. Masukkan lada kisar, rempah kari, asam keping dan gaul rata hingga keluar minyak.Masukkan garam, serbuk perasa secukupnya dan akhir sekali masukkan ketam. Gaul sekali sekala.
3. Siap untuk dihidang.
0 comments:
Post a Comment